Saç Maşası Nasıl Temizlenir?

Saç maşaları günlük hayatımızda da vazgeçilmez ürünler olmaya başladı. Eğer bu ürünleri sık sık kullanıyorsanız siz fark etmeden kir, maşanızda birikir ve temizlemediğiniz takdirde bu kiri tekrar saçınıza taşıyor olabilirsiniz. Saçınızdaki yağ, kir, sprey ve jeller zamanla maşanızda bir tabaka oluşturur. Bu tabakadan kurtulmak için en az haftada bir kez evinizde bulunan basit ürünlerle maşanızı temizlemeniz gerekir. Peki, saç maşası temizliği nasıl yapılır?

Maşadaki Jöle, Sprey gibi Yapışkan Tabaka Oluşturan Kirin Çıkarılması

Saç Maşası Nasıl Temizlenir?

1. Küçük bir kapta 3 ölçek karbonat ve 1 ölçek suyu karıştırın. Tam olarak bu ölçüyü kullanmak zorunda değilsiniz, yoğun macun kıvamı elde etmeniz yeterli olacaktır. Maşanızı silmek için bir bez veya kâğıt havlu kullanın. Hazırladığınız karışıma bezinizi batırarak maşanızı ovalayın. Ardından maşanızı durulamak için temiz, nemli bir bez kullanın. 

2. Eğer bez veya kâğıt havlu maşanızdaki kiri çıkarmak için etkili değilse sürtünmeyi güçlendirmek için diş fırçası da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız macun ve diş fırçası ile küçük dairesel hareketlerle maşanızı temizleyebilirsiniz. Bu işlem için kullandığınız diş fırçasının temiz olduğundan emin olun.

3. İnatçı lekeleri çıkarmak için aseton kullanabilirsiniz. Biz bez ile asetonu lekeli yüzeye uygulayın. Asetonun tam anlamıyla etki etmesi için 10 dakika boyunca asetonu yüzeyde bekletin. Zarar vermesine karşı 10 dakikadan fazla maşanızın üzerinde aseton bekletmeyin.

4. Yapışmaz yüzeyler için melamin sünger veya çelik yün kullanın. Tercih ettiğiniz temizleme solüsyonuna ya da sadece suya melamin süngerinizi veya çelik yününüzü batırın ve tüm yüzeyi ovalayın. Kirin biriktiği alanlara yoğunlaşarak pisliği çıkarmak için dairesel hareketler yapın. Melamin süngeri yüzeyi çizmez ancak sünger yün güçlü aşınma sağladığı için yüzeyi çizebilir.

5. Nemli bir saç fırçası tehlikeli olabilir. Bu nedenle kullanmadan önce maşanızı güzelce kurulayın. Tamamen kuru olduğundan emin olduğunuzda maşanızı tekrar kullanabilirsiniz.

Kötü Kokan Saç Maşasının Temizlenmesi

1. Bir kâğıt havlu veya pamuklu bir bezi ispirtoya batırın. Bezi tamamen ıslatmayın, nemlendirin. Saç maşanızın her yerini silin. İspirto yüzeydeki tüm kiri temizleyecektir. Birkaç kez maşasının üzerini silmeniz gerekebilir. Her yerini güzelce sildiğinizden emin olun. 

2. Limon suyuna batırılmış bir bezi maşanıza sararak 15 dakika boyunca bekletebilirsiniz. Limon suyu asidiktir. Bu nedenle lekeleri ve kokuyu kolayca çıkaracaktır. Bezin nemli olacak derecede iyi şekilde ıslandığından emin olun ve tüm maşayı sarın. Limon suyunuz yoksa sirke de kullanabilirsiniz.

3. Tercih ettiğiniz temizleme solüsyonunu durulamak için temiz bir bezi temiz suya batırın ve maşanızı silip arındırın. Asla su altında durulamaya kalkmayın. Maşanızın içine su kaçarsa bir daha maşanızı kullanamayabilirsiniz. 

Maşanızı Temiz Tutmak İçin Yapmanız Gerekenler

1. Maşanızı temiz tutmak için haftada bir kez temizleyin. Bu şekilde saç spreyi ve diğer ürünlerin maşanıza yapışmasının önüne geçebileceksiniz. Ayrıca bu sayede saç maşanızın performansı da azalmayacaktır.

2. Saç maşanızı kullanmadığınız zamanlarda çekmecede saklayın. Bu sayede maşanızın üzerine bir şeyler sıçrayıp dökülmemiş olur ve daha az kirlenir. Dilerseniz maşanızı metal bir raf setine asabilirsiniz.

3. Saç maşanızı kullanmadığınız zamanlarda fişini mutlaka çekip kaldırın. Sadece güç düğmesini kapatmanız yeterli olmayacaktır. Üzerine bir sıvı sıçrayabilir. Elektrikle sıvının birleşmesi yangın riski oluşturur.

4. Temizlemeden ve yerine kaldırmadan önce maşanızın tamamen soğuduğundan emin olun. Bu sayede kendinizi yakmazsınız. Ayrıca sıcak yüzey üzerinde temizleyici ürünler kullanmak maşanızın yüzeyine de zarar verebilir, özellikle de yapışmaz kaplamalı maşalara sahipseniz.

5. Aşınma ve yıpranma belirtileri gösteren saç maşanızı hemen değiştirin. Yıpranmış kablolar veya yanık kokusu fark ederseniz saç maşanızın süresi dolmuş demektir. Maşanızın plakaları çökmeye veya çizilmeye başladıysa, maşanız artık eskisi kadar ısınmıyorsa veya çok ısınıyorsa yeni bir maşa almanız gerekiyor demektir. 

Kaynak: 1 (Erişim: )

Views:
204
Article Categories:
Temizlik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir