Güvercinden Nasıl Kurtulunur

Güvercin dışkıları ve artıkları, çatı, balkon, heykel ve benzeri birçok kamusal alanı kirletmektedir. Dışkılarında bulunan ürik asit denen beyaz madde sadece göz zevkinizi bozmakla kalmaz, otomobillerin, binaların ve birçok yapının üst kısmını da tahrip eder. Aynı zamanda bu dışkılar insan sağlığına ciddi manada zarar verebilecek türde tehlikeli mantar ve bakteri türleri barındırmaktadır. Bu dışkıların neden olduğu hastalıklar arasında Histoplazmoz, Kriptokokoz, Psitakoz (Papağan Humması) ve St. Louis Ensafaliti yer almaktadır. Güvercinlerin depo, ambar gibi yerlere konuşlanıp depolanmış ürünlere dışkılaması perakendecilerin ve müşterilerin bozulmuş ürünleri almak istememesine neden olmakta ve bu da depo yöneticileri için büyük sorunlar oluşturmaktadır. Güvercinlerin güvenliği genellikle yasalarla sağlanmamakta olsa da, kontrol önlemleri alıp harekete geçmeden önce bulunduğunuz bölgenin konu hakkındaki düzenlemelerini incelemeniz gerekmektedir. Bu makale bu bağlamda kullanabileceğiniz yöntemleri içermektedir.

Korkuluk Kurmak

Güvercinden Nasıl Kurtulunur

1. Çatı gibi kuşların tüneyebileceği yerlere tünemelerini engelleyecek çivili kapanlar yerleştirin. Bu ürünleri hırdavat dükkanları ve bahçe ürünleri satan mağazalardan edinebilirsiniz. Ürünü satın aldıktan sonra ürünü üreticinin belirttiği talimatlara göre yerleştirmelisiniz.

  • Eğer çivisiz bir alternatif isterseniz oyuncak mağazalarında bulabileceğiniz plastik yaylı oyuncaklardan (Slinky yaylı oyuncak) kullanabilirsiniz. Yayların arası 3.8 cm’den geniş olmayacak şekilde yerleştirmek istediğiniz yer boyunca gerdirin. Her 1.7 cm’de bir yerleştirdiğiniz yere selo bantlarda veya kablolarla sabitleyin. Bu güvercinler için bir korkuluk görevi görecek ve onları uzak tutacaktır.

2. Güvercinlerin kondukları yerlere onları rahatsız edecek yapışkan kimyasal maddeler kullanın. Bu maddeleri güvercinlerin konduğu yerlere püskürtmeniz halinde, bundan sonra güvercinleri o bölgeden uzak tutmuş olacaksınız. Bu kimyasal maddeleri haşaratla mücadele ürünleri satan yerlerden edinebilirsiniz. Ürünü talimatlara göre kullanmayı ihmal etmeyin.

3. Güvercinlerin kondukları yerlere uçtan uca tel veya ip gerin. Bu güvercinlerin dengelerini sağlamalarını güçleştirecek ve böylece onları uzak tutulmasını sağlayacaktır.

  • Bunun için sudan etkilenmeyen türde ürünler seçmelisiniz.

4. Baharat kullanın. Güvercinler baharatlardan hiç hoşlanmaz. Güvercinlerin kondukları yerlere kara biber, kırmızı biber, tarçın ve benzeri baharatlar serpin. Baharatları bol kullanın ve her yağmurdan sonra tekrarlayın.

Girişleri Kapatmak

1. Güvercinlerin o bölgeye girişini engelleyin. Çatı ve balkonlardaki güvercinler ve diğer hayvanların girebileceği açık alanları kapatın. Bunun için yapılabilecekler şu şekildedir:

  • Güvercinlerin girmesini engellemek için büyük açık alanlara ve kapılara, normalde oda girişlerine asmak için kullanılan ağır plastik şeritlerden oluşan perdelerden asın. İçeri girmeleri halinde ise konmaya müsait olan düz yüzeyler üzerine daha eğimli yüzeyi olan ürünler yerleştirilerek aydınlatma eşyaları gibi şeylerin üzerine konmaları engelleyebilirsiniz.
  • Güvercinlerin tünediği yerlerin köşelerini demir filelerle veya plastik kuş fileleri ile kapatın. Ambar ve depo gibi büyük açık alanlarda ise çatı kirişlerinin üst kısmındaki alanı kapatmak için endüstriyel kuş fileleri ile kapatın.

2. Fileyi güvercinlerin tünediği yerlere katlayarak yerleştirin. Bu güvercinlerin girmelerini en baştan engelleyecektir.

Kaynak: 1 (Erişim: ) 2 (Erişim: ) 3 (Erişim: ) 4 (Erişim: )

Views:
252
Article Categories:
Bahçe ve Dış Mekan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir